Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin

Tämä tiedote koskee Ruotsin kuluttajaviranomaisen päätöstä koskien Jollyroomin myymää LUOTO kiipeilykaarta ja KAURA pehmustetta. Korostaen perheen turvallisuuden ja hyvinvoinnin merkitystä, olemme sitoutuneet tarjoamaan läpinäkyvää ja tarkkaa tietoa.

LUOTO kiipeilykaari ja KAURA pehmuste noudattavat pakollisia EU-direktiivejä (2001/95/EY ja 2009/48/EY) ja lastentuotteita koskevia asetuksia. Nämä tuotteet ovat läpäisseet kaikki tarvittavat testit ja täyttävät korkeimmat turvallisuusstandardit, mukaan lukien EN 71-1, -2, -3, -8, jotka ovat tunnustettuja koko Euroopan unionissa.

Viitaten takaisinvetoon, Ruotsin kuluttajaviraston päätös oli vetää LUOTO kiipeilykaari ja KAURA pehmuste pois Jollyroomin valikoimasta. Päätökseen vaikutti merkittävästi Jollyroomin valikoimaan aikaisemmin kuulunut tuote Alice & Fox Balansbro, joka ei täyttänyt EN 71-8 standardia, ja jonka käytössä tapahtui tapaturma, jossa lapsi loukkaantui. Alice & Fox Balansbron tapaturma on aiheuttanut laajempia turvallisuushuolia, jotka ovat johtaneet samantyylisten tuotteiden takaisinvetoon markkinalta. Huomioitavaa on, että LUOTO kiipeilykaari on läpäissyt EN 71-8 standardin, joka todistaa sen turvallisuuden. Yksityiskohtaista tietoa Alice & Fox Balansbro -tapahtumasta löytyy seuraavasta linkistä: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10005437?lang=en.

Tästä löytyy tarkempaa tietoa Ruotsin kuluttajaviranomaisen nostamiin lisäturvallisuushuoliin:

Koskien riskiä, jossa sormet ja varpaat voivat jäädä lattian ja kiikun väliin on perusteellisesti arvioitu EU:n EN 71-1 standarditestissä, jonka tuote on läpäissyt. Tähän testiin sisältyy keinuhevosstandardiin kuuluvan kohdan 4.1.5.3 mukainen noudattaminen, joka käsittelee nimenomaan litistymisriskejä. Siitä huolimatta tuotteen käytössä on matala riski sormien ja varpaiden jäämiseen tuotteen alle, mutta tätä riskiä pystyy merkittävästi pienentämään seuraamalla tarkasti tuotemanuaalin ohjeita, kuten käyttämällä tuotetta pehmeän alustan päällä, kuten paksun maton, ja käyttämällä KAURA pehmustetta kiikkuessa.

Koskien huolta vaatteiden takertumisesta kaaren ulkoneviin kulmiin on arvioitu perusteellisesti EN 71-8 EU-standarditesteissä, jotka tuote on läpäissyt. Tämä testi vahvistaa tuotteen turvallisuuden käytössä. Lisäksi käyttäjiä kehotetaan välttämään väljien vaatteiden käyttöä tuotteen kanssa, mikä on selvästi esitetty tuotteen käyttöohjeissa.

Pehmusteen turvallisuus on varmistettu perusteellisesti, ja se on läpäissyt EN 71-1 -testin, varmistaen sen turvallisuuden. Kiikkumiseen suunniteltu pehmuste on kiinnitettävä tukevasti puoliin kuten käyttöohjeissa on kuvattu. Tämä ohjeiden noudattaminen vähentää merkittävästi riskiä lapsen jäämisestä pehmusteen alle loukkuun tai takertumasta pehmusteen kiinnitysnauhoihin.

Olemme sitoutuneet työskentelemään yhdessä Ruotsin kuluttajaviranomaisen kanssa tuoteturvallisuuden edistämiseksi, täyttäen ja ylittäen viraston asettamat EU-direktiiviäkin tiukemmat odotukset.

Vahvistamme, että LUOTO kiipeilykaari ja KAURA pehmuste ovat turvallisia kuluttajakäyttöön, täyttäen kaikki lasten tuotteille asetetut turvallisuusstandardit EU-direktiivien ja -asetusten mukaisesti. Tuotteiden käyttöä voidaan jatkaa turvallisin mielin.

FitWood of Scandinavia