Banner Image

Returpriser

Returer är kostnadsfria för konsumenter.

Denna taxa gäller för alla EU-länder utom Finland.

Returavgiften är 14,95 € för returer under 3 kg och 29,95 € för returer på 3 kg eller mer.

Returavgiften är £19,95 för returer på mindre än 3 kg och £34,95 för returer på 3 kg eller mer.

Detta pris gäller för alla andra europeiska länder utom Storbritannien och EU-länder.


Returavgiften är 19,95 € för returer på mindre än 3 kg och 34,95 € för returer på 3 kg eller mer.

Detta gäller USA och Kanada.

Icke-företagskunder är ansvariga för returfraktkostnader. Storleken på returavgiften bestäms från fall till fall.

Detta gäller alla andra länder som inte nämns på listan.

Icke-företagskunder är ansvariga för returfraktkostnader. Storleken på returavgiften bestäms från fall till fall.

Returpolicy

1. Icke-affärskunder har en retur- och bytesrätt som täcker en 14-dagarsperiod (inklusive helger och helgdagar, exklusive hämtningsdag) som börjar omedelbart från det att paketet levererades eller hämtades. Varan ska returneras eller bytas senast nästa arbetsdag efter den 14:e dagen. Till exempel, om den 14:e dagen är på en lördag, måste försändelsen tas med eller postas senast följande måndag.

2. Postorderreturrätten gäller endast oanvända och i försäljningsskick. Under returperioden har köparen samma rätt att få tillgång till produkten för att prova den som om han köpte från en butik. Konsumenter har också rätt att öppna förpackningen för att testa och experimentera med varorna utan att förlora ångerrätten. De kan dock inte använda produkten.

3. Ångerrätten gäller inte produkter som inte kan säljas när de öppnats.

4. För företagskunder finns ingen returrätt eller rätt att ångra beställningar på specifika produkter.

5. Tidpunkten för köp eller hämtning ska anses vara den dag då paketet levererades eller hämtades från transportföretaget, alternativt datumet på kvittot. Kunden är skyldig att styrka det datum då paketet har tagits emot, genom att använda till exempel transportföretagets fraktsedel.

6. Om FitWood Ltd. i undantagsfall accepterar en osäljbar eller ofullständig vara, eller om returperioden överskrids, kommer minst 25% av produktens pris att dras av som egna utgifter.

7. Definitioner av godtagbara villkor för produktretur:

a) Varan är i originalförpackningen (välpackad) utan några ytterligare märken eller repor.

b) Den åtföljs av en kopia av kvittot eller fraktsedeln.

c) Returen görs senast 14 dagar från inköpsdatum.

8. Kostnaden för ej kvalificerade returer debiteras kunden enligt gällande prislista.

9. Ofullständiga returer kommer att skickas tillbaka på kundens bekostnad.

10. En produkts returrätt är alltid produktspecifik. En eventuell leveransförsening för en annan vara medför inte längre returtid för produkten.

11. Vi löser inte in försändelser där leveransen är obetald, efterkrav eller på kredit (retur eller garantireparationer). Returer och garantiförsändelser måste göras genom att skicka produkten till FitWood Ltd. som kundretur enligt instruktionerna från FitWood Ltd:s kundtjänst.

12. När en kund skickar något till FitWood Ltd. måste de komma ihåg att förpacka det väl och på ett hållbart sätt. FitWood Ltd. accepterar inte retur av en produkt om den inte är förpackad på ett acceptabelt sätt.

13. Produkter som lämnas in ofullständigt eller utan anledning för garantiservice kommer att skickas tillbaka på kundens bekostnad.

14. Kostnaden för ej kvalificerade returer debiteras kunden enligt gällande prislista. Returer bedöms inte vara kvalificerade om produkten är intakt och den inte täcks av garanti eller returperiod, eller om villkoren för retur-/reparationsgarantin inte på annat sätt uppfylls. Sökning efter en defekt produkt/del från ett reservdelspaket resulterar i en separat betalning. Vi kommer också att debitera tredje parts utgifter som inte täcks av garantin, såsom reparationsuppskattningar.